Yaş alma, güneş ışınları, stres ve sigara kullanımı gibi belli başlı etkenler, cildin zaman içinde eski görünümünü kaybetmesine sebep olur. Vücudun zamanla dokusunu değiştiren yüz, kollar, bacaklar, dudaklar, göğüsler, kalça ve burun gibi bu bölümleri üzerinde uygulanan, kişilerin kendilerini daha genç, estetik ve güzel görünmelerini sağlayan, bu sayede çeşitli cerrahi olmayan uygulamaları ve teknolojileri kullanarak vücudun bütününe yeni bir şekil oluşturan işlemlere medikal estetik denir. Medikal estetik uygulamalarında, kişilerin dış görünüşleriyle ilgili sıkıntıları gidermek adına yapılacak işlemler, herhangi bir doku kesilmeden, genel anestezi ve dikiş olmadan yani ameliyatsız yapılır. Medikal estetik yöntemlerinde genellikle enjeksiyon ve teknolojik aletler kullanılır. Medikal estetik sayesinde kırışıklıklar, sarkmalar, deformasyonlar, terlemeler giderilerek daha gergin, hacimli ve dolgulu bir vücuda sahip olunur. Medikal estetikteki invaziv prosedürler, genellikle cilt veya cilt altına yapılan enjeksiyonları gerektirir. Medikal estetik uygulamaları, cerrahi olmayan yöntemler ve iyileşme süresi çok kısa olduğu için çoğu kişi tarafından tercih edilmektedir. Bu yöntemler uygulandıktan hemen sonra sosyal aktivitelere dönülebilmektedir.Cerrahi bir operasyon olmadığı için enfeksiyon riski minimaldir. Cildin doğal, gergin ve sıkılaşmasını sağlayan kolajen ve elastin üretimlerini uyararak arttır. İşlemlerin uygulanması son derece hızlıdır.
Çeşitli cerrahi olmayan medikal estetik yöntemleri şunlardır;

Kimyasal peeling: Ölü deriyi gerginleştirme, sıkılaştırma ve canlandırmak için kimyasal solüsyonların kullanılması işlemidir.

Dolgu: Küçük uçlu iğneler ile kırışıklık, sarkma ve gevşek olan bölgelere enjekte edilir. Özellikle kollajen ve cildin ihtiyacı olan diğer maddeler enjekte edilerek yaşlanma ve sarkmadan dolayı oluşan çökmelerin içi doldurulur. Bu sayede var olan kırışıklıklar ve cildi yaşlı gösteren çökmeler kapatılmış olur.

Botoks: Bir bakteri çeşidinden elde edilen karışımın kırışık, çökük, sarkık ve cansız bölgelere enjeksiyon yardımıyla uygulanması işlemidir. Botoks uygulamasından sonra gözle görülür değişimler yaşanır.

Lazer: Tıbbın çoğu alanında kullanılan bu yöntem medikal estetik uygulamalarındandır.

Prp: Ölü cildin yenilenmesi, tekrar canlanması ve leke sorunları için prp yapılır. Kök hücre tedavisi olarak da bilinir.

Mezoterapi: Mezoterapi yani deri tedavisi cilde gerekli olan aminoasitlerin ve vitaminlerin gerekli görülen bölgelere enjekte edilmesidir. Cilt yenileme, canlandırma ve parlaklık sağlar.